Korekcijska stekla

Bifokalna očala

Bifokalna stekla sodijo v starejšo generacijo multifokalnih očal. Bližina in daljava sta narejeni iz dveh ločenih delov, skupaj pa sta spojeni v eno steklo. Zaradi tega je vidna črtica, ki je nek mejnik med poljem za daljavo in bližino. To so torej očala z dvožariščnimi stekli, imenovana bifokalna. Tako kot pri progresivnih, služijo za gledanje na blizu in daleč. Bifokalna stekla so sestavljena iz večjega segmenta za gledanje na daljavo in manjšega, bližinskega dela. Tovrstna očala so idealna za starejše uporabnike, saj je njihova uporaba preprosta, poleg tega pa so cenovno zelo ugodne. Cena je skoraj povsem enaka ceni bralnih očal.

 

Multifokalna ali progresivna stekla 

Predstavljajo najpogostejšo rešitev za starostno daljnovidnost ali presbiopijo, ki se začne pojavljati po 40. letu starosti. Uporabniku omogočajo naravno gledanje oziroma vid, ki ga je imel v mladosti, torej takrat, ko še ni potreboval očal za blizu.

Progresivna stekla omogočajo oster vid na daleč in blizu s samo enimi očali. Pri takšnih steklih je zgornji del stekla namenjen daljavi, spodnji bližini, vmesni del stekla pa pomaga pri gledanju predmetov na vmesni razdalji (na primer pri delu z računalnikom). Dioptrija se pri takšnih steklih stopnjuje postopoma, neprekinjeno, brez črte ali vidne prelomnice.

Novejši tipi progresivnih stekel so prilagojeni uporabnikovemu načinu gledanja, torej so izdelani kot popolna optična rešitev za vsakega uporabnika posebej. Če je nekoč veljalo, da se je na progresivna stekla težko navaditi, danes velja obratno, saj upoštevajo edinstvenost vsakega očesa

 

Foto-senzibilna stekla 

Pod pojmom foto-senzibilna stekla označujemo stekla, katerih temeljna lastnost se kaže v reagiranju na sončno svetlobo, v zaprtih prostorih in ponoči so svetla, na sončni svetlobi pa potemnijo v izbrani barvi (praviloma v rjavi ali sivi) in na ta način ščitijo oči pred škodljivimi UV žarki.

 

ORMA

Enostavna in ekonomična stekla

* Lažja stekla od steklenih.

* Za majhne dioptrije.

* Za vse najlonske in okvirje z robom (ni priporočeno za očala brez okvirjev).

Orma je za vse uporabnike, ki iščejo enostavna, ekonomična stekla. 

 

 

OBVESTILO

PE CELJE

PON-PET. 7:30-18.00
SOBOTA   8:00-12.00
Dosegljivi na tel:
051 366 522

PE ŠENTJUR

PON-PET. 8.00-18.00
SOBOTA   8:00-12.00
Dosegljivi na tel:
051 366 533 

 

Kje smo?

Optika Gleščič, Boris Gleščič s.p.

Poslovalnica Celje

Gregorčičeva 4, Celje 
Tel.: 03 492-34-10
 

Poslovalnica Šentjur 

Cesta Leona Dobrotinška 3, Šentjur
Tel.: 03 749 22 90